In padurile tropicale de langa Ubud (centrul cultural al insulei Bali), pe malul raului sacru Ayung, pare a se fi inventat conceptul de Spa. La intrare te intampina un lac acoperit de nuferi si apoi o panorama impresionanta, cu plante exotice si terase de orez. In receptia open air rasuna acorduri muzicale balineze in surdina, acoperite uneori de fosnetul frunzelor de palmier in bataia vantului si susurul apei involburate. Drumul catre Spa Villas coboara lin prin gradinile luxuriante. Pare ca sunt singurul oaspete din resort, desi stiu ca este fully booked (hotelul are doar 60 de camere – suites si private villas –, presarate pe suprafata generoasa a resortului). 

Pentru ca Spa-ul se concentreaza mai ales pe ritualurile de reechilibrare a trupului, mintii si spiritului, am optat pentru o ceremonie chakra Muladhara (de reechilibrare a chakrei radacina, aflata la baza coloanei, reprezentand centrul echilibrului emotional). In pavilionul meu inconjurat de nuferi, scaldat in razele soarelui ce patrundeau timid prin jaluzelele din paie de orez, am invatat sa inlatur gandurile negative pentru a le putea atrage pe cele pozitive, prin intermediul unui ritual stravechi, care imbina ceremonia cu fum cu terapia singing bowls si masajul deep slow cu ghimbir si scortisoara din productia locala, mixate cu uleiuri de vetiver, paciuli si jatamansi. Am parasit micul sanctuar de wellbeing cu o stare de bine greu de exprimat in cuvinte si pe fundalul vorbelor intelepte ale terapeutei mele, conform careia nu ar trebui sa existe granite intre noi si natura sacra.

Merita sa le faceti o vizita mai ales pentru locatia paradisiaca si selectia autentica de terapii balineze de vindecare spirituala, de la medicina Ayurvedica la ceremoniile chakra si terapiile traditionale de relaxare prin conectare la cultura locala. Balinezii cred ca afectiunile de sanatate sunt cauzate nu doar de dezechilibrele din corp, ci si de lipsa legaturilor dintre individ si univers, si de aceea se concentreaza mai ales pe vindecarea spiritului.

Recomand orice terapie cu uleiuri si scrub-uri pe baza de ingrediente naturale, din productia locala.  

Foto: www.fourseasons.com si arhiva personala.    

Articol publicat in revista The ONE, mai 2015.        

 

Comentariile sunt închise.