Aflata in mijlocul unui proiect de styling am descoperit pe rafturile Molecule-F Concept Store,  o rochie alba din crep, cu insertii delicate din dantela, de o simplitate elaborata si o feminitate aparte. Era o creatie RAQUETTE, un brand originar din Chisinau, despre care mi-am dorit instant sa aflu mai multe. Am tot revenit in magazin si m-am indragostit pe rand de o rochie tuxedo, apoi de o camasa alba din poplin cu un guler aparte si un slip dress din matase. Acum se afla deja la a treia colectie pe piata din Romania iar din aceasta toamna au introdus si linia Bridal, boema si tres chic, cu o perspectiva inedita asupra conceptului de rochie de mireasa.

 RAQUETTE, primavara-vara 2016
RAQUETTE, primavara-vara 2016

Raquette este rezultatul viziunii unui duet feminin – Violette (designerul) si Dana (brand manager-ul si fotograful oficial al casei) – doua surori, care la un moment dat au hotarat ca trebuie sa duca mai departe profesia mamei lor si pasiunea sa pentru moda. Piesele lor reflecta stilul effortless chic, cu linii feminine si design minimalist, sunt confortabile si pot fi imprietenite cu usurinta cu aproape orice piesa din garderoba ta. Asadar, te invit sa le cunosti mai bine.

 Violette Basoc
Violette Basoc
 Dana Basoc
Dana Basoc

Cum s-a nascut RAQUETTE? Care este povestea voastra?

Raquette a aparut mai in gluma, mai in serios, acum patru ani, cand am decis sa continuam ceea ce a inceput mama noastra – propria casa de moda. In gluma a aparut denumirea, iar in serios a aparut businessul. (Raquette este chiar porecla din copilarie a celei mai mari dintre surori- Violette Raquette.)
Mama noastra era absolut convinsa ca nu luam lucrurile in serios si ca nu suntem gata la varsta la care eram (21 si 18) sa gestionam o afacere care implica efort, dedicare si investitii mari, lucruri pe care nu le-am constientizat initial. Totusi, am inceput sa vindem foarte bine inca de la inceput, din living-ul apartamentului, si asta ne-a dat aripi. Nu aveam nici un angajat, lucram cu diferite ateliere, am inceput sa vindem in magazine multibrand de designeri autohtoni. Era o nebunie.
Totul s-a schimbat cand am deschis magazinul propriu, apoi atelierul, dupa care ne-am mutat intr-un atelier mai mare si un magazin mai mare, pana am ajuns sa amenajam o mica fabrica si sa facem exporturi.

 Dana si Violette Basoc
Dana si Violette Basoc

Care sunt principalele coordonate ale esteticii RAQUETTE? Prin ce se diferentiaza de alte brand-uri?

Raquette reflecta un stil dual, feminin cu elemente masculine, elegant si sporty pe alocuri, suav si puternic in acelasi timp. Elementele semnatura ale brandului sunt croielile feminine, taieturile indraznete, insertiile si micile detalii elaborate si lucrate manual. In fiecare colectie exista piese clasice reinventate si adaptate stilului de viata al femeii moderne. De unde si sloganul RAQUETTE: Reinventing essentials since 2012.

 Tinuta RAQUETTE, toamna- iarna 2016/2017
Tinuta RAQUETTE, toamna- iarna 2016/2017

Cum ati ajuns sa vindeti in Romania?

Produsele noastre au fost vindute in Romania inca de la primele colectii, prin intermediul shop-ului online. Cu timpul insa am decis sa renuntam la online-ul propriu, procesul de livrare din Republica Moldova fiind unul foarte costisitor si indelungat.
La inceputul acestui an ne-am asociat cu cei de la Molecule F, piesele RAQUETTE fiind disponibile acum atat pe platforma lor online, cat si in concept store-ul Molecule-F din Promenada Mall.

 Corner RAQUETTE in Molecule-F Concept Store
Corner RAQUETTE in Molecule-F Concept Store

Care este cea mai populara piesa din colectiile voastre?

In fiecare colectie exista piese bestseller, primavara au fost rochiile Harper (cu insertii ladder), vara au fost salopetele Lynn (la fel,cu insertii), iar acum sunt extrem de populare rochiile-trench.

 Rochie Tuxedo
Rochie Tuxedo

Totusi, avem si piese carryover, care se gasesc in orice sezon in magazine, cum sunt rochiile-sacou Tuxedo si pantalonii Jackie cu croiala masculina si talie inalta.

Cateva cuvinte despre noua colectie…

Noua colectie ready-to-wear reflecta personalitatea duala a femeii RAQUETTE, extrem de suava, dar puternica in acelasi timp, o muza pentru cei care o privesc. Pentru colectia toamna-iarna am imprumutat detalii din tinutele masculine, dar le-am combinat cu stofe fine, matase, crepe si casmir. Am pastrat desigur si elementele semnatura ale brandului– croielile feminine, decupajele indraznete, taieturile senzuale, insertiile eyelet si benzile rasucite si/sau innodate.

De curand am introdus pe piata romaneasca si colectia Bridal, pentru care credem ca este loc aici, fiind destinata mireselor neconventionale, care aleg sa sparga tiparele. Am fost inspirate de obsesia pentru stilul boheme chic si muzele seventies, si tocmai de aceea colectia se remarca mai ales prin alura minimalistă si influentele discrete ale anilor ’70, si include piese extrem de lejere dar in acelasi timp sofisticate. 

Despre planuri de viitor.

Niciodata nu stim ce ne rezerva viitorul. Inainte faceam multe planuri, insa cu timpul am inteles ca este mult mai important sa planifici colectiile, achizitiile de materie prima, productia, distributia si promovarea, precum si sa gestionezi cu grija echipa care o ai alaturi. Am inteles ca organizarea si rezultatele bune pot sa ne duca mai departe decat ne putem imagina.
Pentru moment, planificam deschiderea unui sediu in Bucuresti. Suntem inca un brand la inceput de drum, iar acest lucru este o mare realizare pentru familia si compania noastra.

Colectiile RAQUETTE ready-to-wear toamna-iarna 2016/2017 si Bridal 2016 sunt disponibile in Molecule-F Concept Store si online pe www.molecule-f.com.

 

 

 

Comentariile sunt închise.