Ii stim cu totii din online si ii indragim mai ales pentru pantofii stiletto, sandalele si balerinii ultra-feminini, ce pot fi personalizati pana in cele mai mici detalii si cred ca nu sunt singura care si-a dorit sa le intalneasca produsele si in offline. Deci, o data cu deschiderea primului showroom (str. Episcopul Chesarie, nr.8, Bucuresti) m-am grabit sa le fac o vizita si sa aflu mai multe despre aceasta noua aventura Smiling Shoes si nu numai.

In spatele accesoriilor sofisticate se afla o afacere de familie si un atelier made-to-order, unde fiecare pantof este realizat in intregime manual, cu o deosebita atentie pentru detalii si finisaje impecabile, sub atenta supraveghere a Corinei si Luizei Naduh (owners Smiling Shoes). 

Iata cum arata universul Smiling Shoes din perspectiva Corinei.

De ce ati ales sa va construiti business-ul pe conceptul made-to-order?

Este printre primele business-uri de acest gen din Romania si a avut la baza ideea de a evita uniformele si de a stimula creativitatea fiecarei femei. Afacerea cu pantofi a fost inceputa de tata in 1994 la Targoviste, acolo unde este si in prezent atelierul. Era o fabrică mică, care făcea productie in serie, exclusiv pentru bărbaţi. La inceput, eu si sora mea nu ne-am implicat direct in afacere, insă după ce am ajuns in Bucureşti lucrurile s-au schimbat, tocmai din dorinta noastra de a ne diferentia fata de uniformele existente pe piata. Astfel am facut primii pasi spre o lume in care accentul cade pe pantofi. Asadar, prima colecţie Smiling Shoes, dedicata exclusiv femeilor a luat nastere in primavara anului 2007, iar de atunci continuam in fiecare an cu 2 colectii principale si cu mai multe colectii capsula axate pe trendurile principale sau dezvoltate in colaborare cu persoane care ne sunt aproape ca stil si valori.

Totul a inceput din pasiune pentru accesorii si mix-uri de culori, dar si din dorinta de a aduce un zambet pe fetele femeilor si de a incuraja originalitatea acolo unde, altfel, ar domina uniformitatea. Primii clienti am fost chiar noi, iar pentru ca un pantof frumos este printre primele lucruri pe care le observi la o femeie, largirea cercului de potentiali clienti a venit in mod natural. Usor, usor, conceptul ‘Smiling’ a prins viata, produsele noastre s-au facut remarcate si lumea a inceput sa le recunoasca. Ne sunau prietenii sa ne spuna: “am vazut pantofii la o tipa din mall, la club, etc”. Astfel, imbinand experienta de peste 20 ani in domeniu a tatalui meu, cu ultimele trenduri in moda si cu ideile indraznete ale mele si ale surorii mele, Smiling Shoes si-a castigat individualitatea prin unicitate si calitate.

Cum decurge productia unui pantof Smiling Shoes, de la schita la produsul final? 

Toti pantofii Smiling Shoes sunt produsi manual. Fiecare comanda este 100% personalizata si manufacturata in consecinta. De exemplu, daca o clienta vrea o platforma de 1cm si toc cui, baretele verzi, brantul mov si tocul portocaliu, o anumita dimensiune la circumferinta sau o ajustare la bareta, manufacturierul realizeaza produsul respectiv exact dupa aceste detalii. Pornim de la schite, tipare si probe pentru fiecare model in parte, iar cand acestea sunt finalizate se creeaza prototipul sau seria 0. Aceasta este fotografiata si urcata apoi in magazinul online impreuna cu diferitele ei optiuni de personalizare – inaltime toc, forma toc, culoare, mix culori, platforma. De aici incep comenzile si fiecare clienta isi personalizeaza produsul. Comenzile ajung in fabrica unde urmeaza tot procesul de manufacturare al unui produs – croit, cusut, tras, finisat, controlul calitatii, ambalare si livrare catre clientul final. In prezent avem 7 angajati permanenti, eu si Luiza si inca o serie de colaboratori pentru diferite servicii externalizate.

Ce v-a determinat sa deschideti un showroom?

Ne aflam in plin proces de dezvoltare, si ca urmare targetam zone noi atat pe piata nationala cat si pe cea internationala. Desi deschiderea unui showroom nu era o prioritate pe termen scurt, astrele s-au aliniat si am gasit o locatie perfecta care contureaza frumos povestea Smiling Shoes in mediul offline. Noul showroom isi propune intregirea experientei Smiling Shoes, preponderent virtuala pana in prezent, cu una tactila, senzoriala, vizuala oferindu-i clientului posibilitatea de a proba “fizic” produsele noastre. Totusi, avand in vedere varietatea de optiuni de personalizare si modele propuse de noi, aici vor fi disponibile doar o parte din sample-uri alaturi de cateva produse care se pot achizitiona direct, insa comenzile se vor face tot online. Vrem sa intelegem mai bine comportamentul consumatorului si felul in care acesta interactioneaza cu e-shopul nostru, oferind astfel o experienta completa pentru un consumator hiper-conectat la tehnologie. Nu vorbim insa de un magazin, cu stocuri, vinzatori si toata logistica din spate, ci de un spatiu in care clientele Smiling Shoes pot cunoaste mai bine produsele noastre.

Care sunt principalele coordonate ale esteticii Smiling Shoes ? De ce credeti ca femeile iubesc pantofii Smiling Shoes? 

In primul rind femeile iubesc pantofii, iar pe cei de la Smiling Shoes ii indragesc pentru modelele clasice cu alura moderna, pentru ca sunt personalizati, pentru calapoadele foarte confortabile si materiale de cea mai buna calitate, toate importate din Italia, si nu in ultimul rind pentru politica de preturi foarte accesibila. Cred ca apreciaza si faptul ca suntem un brand construit in timp cu si din pasiune, bazat pe profesionalism si calitate.

Care este cel mai vandut produs din colectiile voastre?

Avem multe bestseller-uri, insa as vrea sa amintesc mai ales modelul Charlize sau editia limitata din dantela si macrame.

Cateva cuvinte despre noua colectie…

Noua colectie urmeaza estetica Smiling Shoes, cu piese elegante, linii clasice adaptate tendintelor prin materialele sau accesoriile folosite – funde supradimensionate, sireturi sub forma de corset-, texturi luxuriante – blana, piton- si editia speciala din catifea, tesatura vedeta a acestui sezon.

Planuri de viitor?

Ne dorim sa ne extindem atat pe plan national cat si international.

Foto: Lilia Raicu

 

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *